Sport

“Nagy felelősség egy nemzetet képviselni”

Planéta Szimonettát, a Győr mindössze 17 esztendős kézilabdázóját is beválogatták a magyar válogatott keretébe.

Planéta Szimonetta még csak 17 éves, de már 2 éve az Audi ETO KC felnőtt keretének tagja, s Karl-Erik Böhn is úgy döntött, bizalmat szavaz neki, és behívta a romániai tornára készülő magyar kézilabda-válogatottba.

Planéta kiemelkedik a csapatból, termetével mindenképp, hiszen a fiatal tehetség 196 cm magas! Az sem szokványos, hogy ilyen fiatalon behívnak valakit a nemzeti válogatottba. Ezekről és nem mindennapi nevéről kérdeztük az ifjú átlövőt.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy bekerültél a magyar válogatott keretébe?

Nagyon örültem neki, és boldog voltam, hiszen legfőbb céljaim között szerepel, hogy a felnőtt válogatott meghatározó tagja legyek, de legalább annyira féltem is, mert nagy felelősség egy nemzetet képviselni.

Mit vársz a válogatottbeli szereplésedtől?

Szeretnék helytállni az első válogatott meccsemen, s remélem, olyan teljesítményt fogok felmutatni, mellyel igazolom, hogy érdemes volt behívni, s majd újra számítanak a játékomra.

Tizenhét évesen hogyan tudod összeegyeztetni a profi sportot az iskolával?

A Bercsényi Miklós Sportgimnázium tanulója vagyok, egyéni tanrendem van, azokkal a társaimmal együtt, akik szintén a felnőtt csapat délelőtti edzéseire járnak.


Nagyon magas vagy, hány centi is pontosan?

196 centiméter.

Te vagy a legmagasabb az Audi ETO-ban. Gondolom, számos előnnyel jár ez az adottság ebben a sportágban.

Természetesen vannak előnyei, a magasságom miatt vagyok átlövő, a védekezésben is jól jön ez az alkat, viszont az alacsonyabb játékosok gyorsabbak nálam, ebben még fejlődnöm kell.

Igazán különleges nevet viselsz, az eredetéről tudsz esetleg valamit?

Sajnos nem. Édesapám annyit mondott, hogy a felmenőink északról származnak, innen ered a Planéta név. A Szimonetta pedig egyszerűen megtetszett a szüleimnek, azért választották ezt.

Előfordult, hogy a szurkolók a nevedből faragtak rímet, vagy gúnyoltak vele?

Nem, egyikre sem volt még példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik