Sport

Mesteredző St. Louisban

Az NHL-ben szereplő St. Louis Blues vezetősége menesztette Davis Payne-t és Ken Hitchcockot nevezte ki a csapat élére.

A Blues magyar idő szerint vasárnap hajnalban 2-1-re kikapott a Minnesota Wildtől, ez pedig a csapat legutóbbi négy meccsén már a harmadik vereség volt. A St. Louis eddig hat győzelemmel és hét zakóval áll, a csapat 12 ponttal csak a tizenharmadik helyen szerénykedik az észak-amerikai jégkorongliga nyugati főcsoportjában.

A vezetők vasárnap este a váltás mellett döntöttek és megköszönték a 41 éves Davis Payne munkáját. A korábbi szélső 2010. január másodika óta irányította a Blues együttesét. „Sokkolt a hír, természetesen csalódott vagyok, ám én felelek a csapat eredményeiért. Voltak olyan egységek, amelyek nem működtek kellőképpen, ez is az én felelősségem. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a sorsolás a csapatnak kedvez, hamarosan már pozitív lehet a St. Louis mérlege” – mondta Payne.

Helyét a hokis berkekben jól ismert Ken Hitchcock veszi át. Az 59 esztendős szakember 1995 óta dolgozik az NHL-ben, irányította a Dallas Stars, a Philadelphia Flyers és a Columbus Blue Jackets gárdáját is. A texasiakkal ’99-ben megnyerte a Stanley Kupát, a duplázás azonban nem jött össze, egy esztendővel később elhasalt a fináléban a Dallas. A Fylerst rendre rájátszásba vezette, míg 2009-ben a Blue Jackets együttesét a franchise történetében először juttatta be a playoffsba. Hitchcock eddig 534 győzelemmel áll az NHL-ben.

Talán nem véletlen a kinevezése, mivel a Blues általános igazgatója, Doug Armstrong korábban már dolgozott együtt a sikeredzővel Dallasban és a kanadai válogatott mellett is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik