Sport

Pénteken már debütálhat a Volán új bekkje

A Cristian Borgatellót váltó Justin DaCosta pénteken, Ljubljanában játszhat először a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapatában.

Az olasz Christian Borgatello és a Sapa vezetése a múlt héten jelentette be, hogy a játékos családi okok miatt visszatér korábbi klubjához, a Bolzanóhoz. A székesfehérváriak már az utódot is megnevezték, a kanadai-portugál Justin DaCosta csütörtök óta edz a koronázóvárosban.

A játékos már a pálya mellől nézte a keddi, Vienna Capitals elleni zakót, ami a Fehérvári Ördögök zsinórban második veresége volt. DaCosta elárulta, nagyon nehéz volt kívülről szemlélni az eseményeket mivel szívesen segített volna újdonsült társainak. A hokis egyébként elárulta, a várost még nem tudta bejárni, ám a csapat háza táján mindenki örömmel fogadta, egy ismerőse pedig már van korábbról, ugyanis az amerikai egyetemi bajnokságban együtt játszott Derek Ryannel.


„Úgy érzem, jó helyre, s egy erős ligába kerültem, igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Pénteken szeretnék jégre lépni, s meghálálni a bizalmat”
– mondta a 26 esztendős bekk, aki így az Olimpija Ljubljana ellen debütálna. A francia Chamonix gárdájától érkezett Dacosta korábban az AHL-be is eljutott egy találkozó erejéig.

Palkovics Krisztián szerint szerint gyorsan beilleszkedik majd az új társ, aki szerint a játékos hasonló mentalitású, mint Borgatello volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik