Sport

Távozik az olasz hátvéd a Sapa Fehérvártól

Családi okok miatt felbontják Christian Borgatello szerződését az osztrák jégkorong-bajnokságban jeleskedő Sapa Fehérvár AV19-nél.

Kényszerű változás következik be a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-alakulatában. Családi okok miatt távozik Christian Borgatello – közölte a facebookon a csapat.

“Rendkívül jól éreztem magam Székesfehérváron, ahol remek csapatban játszhattam. Sajnálatos családi okok miatt azonban arra a nehéz döntésre kényszerültem, hogy elköszönök a Sapa Fehérvár AV19-től és visszatérek Olaszországba. Köszönöm a fehérvári klubnak az eddig összegyűlt élményeket és sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében” – foglalta össze az események hátterét Borgatello.

A Sapa Fehérvár AV19 menedzsmentje nehéz szívvel ugyan, de elfogadta a hátvéd döntését és közös megegyezéssel elválnak a felek útjai. Borgatello a tervek szerint november 2-án távozik Székesfehérvárról.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: “Christian – egy sok évvel ezelőtti szezon kivételével – korábban csak hazájában játszott, idén állt újra légiósnak. A felesége és két gyermeke sajnos nem tudta megszokni az új környezetet, néhány héttel ezelőtt vissza is tértek Olaszországba. Ő viszont nagyon ragaszkodik a családjához, nehezen bírta nélkülük. Szeretett volna velük lenni, a menedzsment pedig úgy döntött, hogy tiszteletben tartja a kérését.”

Borgatellónak a keddi, Vienna Capitals elleni mérkőzés lesz a búcsúmeccse.

Kanadai utód érkezik
Christian Borgatello utódja csütörtökön megérkezett Székesfehérvárra. A kanadai-portugál Justin DaCosta ma már együtt edzett új csapatával, de csak jövő héten lép jégre a Sapa Fehérvár AV19 mezében.
A huszonhat esztendős DaCosta a francia ligában érdekelt Chamonix csapatától érkezett Magyarországra. Az érkező új játékos, aki ECHL-es és AHL-es tapasztalatokkal egyaránt rendelkezik, nem ismeretlen a szakmai stáb előtt.
“Justin portugál-kanadai kettős állampolgár és eddig Franciaországban játszott. Korábban volt Derek Ryan csapattársa és erőnléti edzőnk, Tyler Dietrich is dolgozott már vele. Az ő ajánlásuk nyomán került képbe nálunk, miután Borgatello hazatérése okán új hátvéd után kellett néznünk” – tette hozzá Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik