Sport

Vick rekordot döntött, mégis kikapott az Eagles

A NFL bajnokesélyesének kikiáltott Philadelphia Eagles ismét vereséget szenvedett, sorozatban már a negyediket.

A zsinórban négy elbukott találkozót öt forduló alatt hozta össze a Michael Vick vezette Eagles, így egyelőre csoportjának utolsó helyén szerénykedik a Buffalo Bills elleni vereség után.

A volt Falcons-irányító hiába dobott két touchdown-passzt, mellette négyszer is eladta a labdát, ami nála egy meccs alatt egyéni negatív rekord. Talán az boldogíthatja Vicket, hogy egy pozitív csúcsdöntést is produkált a mérkőzésen, ugyanis ő lett a legtöbb yardot futó irányító a liga történetében: kilenc szezon alatt 4946 yardot hozott össze.

Ha így folytatják a Sasok, lassan búcsút inthetnek a rájátszásnak:

A hétvégén elhunyt Al Davis tiszteletére az Oakland nem kis bravúrt hajtott végre, ugyanis otthonában győzték le az AFC déli csoportjának legfőbb esélyesét, a Houston Texanst, míg a Colts vesszőfutása továbbra is folytatódik: Manning nékül öt mérkőzésen öt vereség a mérlegük.

A forduló egyik meglepetése, hogy az előző hétfő esti rangadón, az Indianapolist legyőző Tampa Bay Buccaneers simán, 48-3-ra kikapott az éledező San Francisco 49erstől. A Steve Young-éra után hullámvölgybe kerülő 49ersnél évek óta a hosszútávú csapatépítés a cél, ezért szerződtették idén vezetőedzőnek Jim Harbaugh-t. Nos, úgy tűnik az eddigi áldozatos munka meghozza gyümölcsét, ugyanis a Niners tornymagasan (4-1) vezeti a liga leggyengébbnek kikiáltott négyesét, az NFC Nyugatot.

Bostonban játszották az 5. játékhét rangadóját: a Jets látogatott a New England Patriotshoz, annak a réményében, hogy zsinórban elszenvedett két vereségük után, Brady-ék ellen javítani tudnak. Ehhez azonban a hazai alakulatnak is volt egy-két szava: BenJarvus Green-Ellis két TD-jének, és Wes Welker elkapásainak köszönhetően 30-21-re diadalmaskodott a Pats, így 4-1-gyel – holtversenyben a Buffaloval – vezetik csoportjukat, míg a Jets leszakadva, 2-3-mal csak a harmadik pozíciót foglalja el.

A Pats támadóegysége ismét varázsolt:

Megvan Hank Williams utódja
Múlt szombaton a liga felfüggesztette Hank Williamst, aki 20 éve énekelte a Monday Night Football felvezető dalát. Az ok, amiért a country énekesnek menni kellett, hogy Barack Obamát nemes egyszerűséggel Hitlerhez hasonlítota. Így a liga a MNF intrójához leszerződtette Barry Sanderst, a Detroit Lions egykori futóját, aki természetesen nem énekelni fog, hanem egy új formátumú bevezetőt narrál majd a hétfői rangadók előtt.

 

Eredmények-NFL, 5. forduló
Buffalo Bills – Philadelphia Eagles 31-24
Carolina Panthers – New Orleans Saints 27-30
Houston Texans – Oakland Raiders 20-25
Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs 24-28
Jacksonville Jaguars – Cincinatti Bengals 20-30
Minnesota Vikings – Arizona Cardinals 34-10
New York Giants – Seattle Seahawks 25-36
Pittsburgh Steelers – Tennessee Titans 38-17
San Francisco 49ers – Tampa Bay Buccaneers 48-3
Denver Broncos – San Diego Chargers 24-29
New England Patriots – New York Jets 30-21
Atlanta Falcons – Green Bay Packers 14-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik