Sport

Czuczor Márton 10 millió forintot nyert Cannes-ban

A World Series of Poker Europe Cannes-ban rendezett első versenyén fináléba jutott Czuczor Márton, ahol a hatodik helyett szerezte meg.

Három napon keresztül zajlott a pókervilágbajnokság európai, azaz a World Series of Poker Europe (WSOPE) első versenye, a nevezési díj 2 680 euró volt, összesen 360-an indultak, így a teljes nyereményalap 864 000 euró lett.

Egy magyar játékos jutott a 36 fizetős helyek egyikére, Czuczor Márton, aki végül egészen a fináléig menetelt – írja a Poker.hu.

A fiatal, mindössze 21 éves, online nevén „Noirduck”-ként ismert Czuczor félelmet nem ismerve ejtette ki a hetedik helyen a világ egyik legismertebb játékosát, Phil Hellmuthot, ami azt jelentette, hogy sikerült bejutnia a hatfős fináléba.

Hat különböző nemzet fiai mérkőzhettek meg egymással, egy hazai francia, egy svájci, egy brit, egy izraeli, egy japán és Czuczor Márton révén magyar játékosa is volt a döntőnek.

Sajnos Czuczor kevés zsetonnal rendelkezett, végül úgy alakult, hogy ő lett a finálé első búcsúzója, dáma-tízzel ment allin, amit egy ász-király fogadott, az asztalra érkezett egy király, ami magyar játékosunk kiesését eredményezte.

Czuczor a hatodik helyen 33 255 eurót, azaz majd tízmillió forintot nyert, ami élete eddigi harmadik legjobb eredménye.

A győzelmet végül a svájci Guillaume Humbert szerezte, az utolsó partiban a japán Azusa Maeda drilljét verte meg sorral.

A WSOPE első versenyének végeredménye:
1. Guillaume Humbert (Svájc) – 215 999 euró
2. Azusa Maeda (Japán) – 133 471 euró
3. Roy Finlay (Egyesült Királyság) – 92 629 euró
4. Matan Krakow (Izrael) – 65 068 euró
5. Adrien Allain (Franciaország) – 46 250 euró
6. Czuczor Márton (Magyarország) – 33 255 euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik