Sport

Nagy csatában, büntetőkkel kapott ki a Volán

A vendég Sapa Fehérvár AV19 egy ponttal gazdagodott a Vienna Capitals ellen az osztrák jégkorongligában (EBEL).

Hatalmas küzdelemben, szétlövés után maradt alul a Sapa Fehérvár jégkorongcsapata az EBEL alapszakaszának 10. fordulójában. A Volán ezúttal Bécsbe, a Vienna Capitals otthonába látogatott, és Sofron István góljával az első harmadban megszerezte a vezetést.

A hazaiak egyenlítettek, de Vas Márton emberelőnyben ismét a fehérváriakat juttata előnybe. A Capitals erre is válaszolt, így az első húsz perc leteltével 2-2 volt az állás, úgy, hogy az osztrákok mindkétszer fórból találtak be.

A második harmadban folytatódott a “szokásos” forgatókönyv, Ladislav Sikorcin a Volánnak szerzett vezetést, a hazaiak pedig emberelőnyből egalizátak. Filip Gunnarsson második gólja után viszont már a bécsiek vezettek 4-3-ra (ez a találat már akcióból született), de mielőtt pihenni vonultak volna a csapatok, Derek Ryan alakította 4-4-re az állást.

A harmadik harmadban a Capitals gólja után ismét a Fehérvár futhatott az eredmény után, de mindezt nem kellett sokáig tennie, Ladányi Balázs hamar kiegyenlített. Mivel a rendes játékidő utolsó perceiben maradt az 5-5, következhetett a hosszabbítás, de a ráadás öt perce sem hozott döntést.

A szétlövésben a hazaiak 2-1-re kerekedtek felül, ez pedig azt jelenti, hogy az osztrákok két ponttal gazdagodtak, viszont a Sapa Fehérvár is begyűjtött egy pontot.

Eredmény – EBEL
Vienna Capitals (osztrák) – Sapa Fehérvár AV19 6-5 (2-2, 2-2, 1-1, 1-0) – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik