Sport

Benny Spindler vittel el a 250 millió forintos fődíjat Londonból

A 25 éves német Benny Spindler nyerte meg az európai pókerturné londoni állomásának főversenyét.

A nyolcfős finálét rendezték a PokerStars által szponzorált európai pókerturné, azaz a European Poker Tour (EPT) London főversenyén – írja a Poker.hu.

A legtöbb zsetonnal a hazai kedvenc Martins Adeniya rendelkezett, mégis neki kellett távoznia másodikként a döntőből.

Előtte a cseh Miroslav Brenes búcsúzott, nagyon kevés zsetonját egy kilences párra tette fel, amit a német Benny Spindlernek sikerült legyőznie király-dámával, ugyanis a közös lapok érkezésével két király is felbukkant az asztalra.

Miután Adeniya is távozott, a hazai szurkolók nagy része elindult hazafelé, a maradék hat játékos között két német, két amerikai, egy spanyol és egy svéd pókeres volt még. Kevin Iacofano révén a hatodik helyet az egyik amerikai, míg Mattias Bergstrom révén az ötödik helyet a svédek szerezték meg.

Jó pár óra játék után az egyetlen PokerStars profi Juan Manuel Pastor is búcsúzni kényszerült, ki más, mint Benny Spindler ejtette ki, a spanyol játékos kilences párja ellen Spindlernek ász párja volt, ami könnyedén ki is tartott.

A kétfős párbaj, azaz a Heads Up a korántsem németes nevű Andre Klebanov kiesésével alakult ki, ahova természetesen Spindler és az amerikai Steve O’Dwyer jutott be.

Bár nagy csatára lehetett számítani, ugyanis közel 300 ezer font választotta el az első helyet a másodiktól, a két játékos azonban nem ijedt meg a hatalmas összegtől, és gyorsan lerendezték egymást közt a párbajt.

Ahogy sejteni lehetett, Benny Spindler jött ki jobban az adok-kapokból, ász-királlyal adta meg O’Dwyer király-bubira mondott allinjét, a közös lapok közt érkezett egy ász, így a 25 éves Benny Spindler megnyerte a rangos londoni versenyt, amivel élete legnagyobb nyereményét érte el.

Az EPT London végeredménye
1.hely: Benny Spindler (Németország) – 750 000 font 
2.hely: Steve O’Dwyer (Egyesült Államok) –  465 000 font 
3.hely: Andre Klebanov (Németország) – 265 000 font
4.hely: Juan Manuel Pastor (Spanyolország) – 200 000 font 
5.hely: Mattias Bergstrom (Svédország) – 155 000 font
6.hely: Kevin Iacofano (Egyesült Államok) – 120 000 font
7.hely: Martins Adeniya (Anglia) – 86 350 font
8.hely: Miroslav Benes (Csehország) – 64 000 font


Benny Spindler nyilatkozik győzelme után:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik