Sport

Óriási vízilabdaközpontot tervez a szövetség

Összességében 14,6 milliárd forintba kerülő gigaberuházásra adtak be pályázatot a vízilabdázók, s jó esetben három év múlva már állhat a sportági központ.

A projekt az úgynevezett látvány csapatsportokat, köztük a pólót támogató cégeknek társaságiadó-kedvezményt nyújtó törvény nyomán valósulna meg úgy, hogy a bő 14 milliárdos építési költségek hetven százalékát fedezheti a vízilabda-szövetség (MVLSZ) a befolyó társasági adóból, s a maradék summát, hozzávetőleg 4 és fél milliárdot kell önerőből előteremtenie. Ez utóbbi összegre keres befektetőt a szövetség – mondta el a Népszabadságnak Martin György, az MVLSZ elnöke.

“Negyven éve várunk arra, hogy végre méltó otthona legyen a sportágnak. Úgy gondolom, jók az esélyeink” – válaszolta arra az újságírói felvetésre, hogy megállíthatja-e az állami “fék” a folyamatot.

 

Az elképzelés szerint a vízicentrumban helyet kapna egy 4500 néző fogadására alkalmas ötvenméteres fedett, s egy hasonló nyitott uszoda, továbbá legalább három tanmedence. A fedett létesítményt a medence beborításával órák alatt csarnokká lehetne alakítani, így kézi- és kosárlabda-mérkőzéseknek is otthont adhatna. Az épületet a Megyeri híd pesti hídfője és az Aquaworld közötti területre álmodták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik