Sport

Megnyert meccset bukott el a Fehérvár

Hiába vezetett kétszer is három góllal a Sapa Fehérvári AV19 az osztrák hokiligában, büntetőkkel kikapott a Linztől.

Miután a hazai pályán játszó „Volán” két emberhátrányt is kivédekezett, a székesfehérvári együttes előbb szimpla, majd kettős fórból talált be gyors egymásutánban, így szűk nyolc perc alatt elhúzott 2-0-ra. Úgy tűnt, ezen az estén minden bejön a Sapának, ugyanis az első gólt szerző, a másodikat előkészítő Eric Johansson (a képen) kisvártatva emberhátrányból is betalált, így érett a kiütés.

Justin Kellernek köszönhetően azért még az első szünet előtt szépített a Linz, majd a második harmadot annyira megnyomta az osztrák gárda, hogy félő volt, ledolgozzák hátrányukat – Franklin MacDonald révén már csak egy volt a fehérvári előny. Ekkor azonban jött Nagy Gergő és Ladislav Sikorcin, a két támadó oda-vissza kiszolgálta a másikat, így már 5-2 virított az eredményjelzőn, csak a Fehérvár helyzetkihasználásán múlt, hogy nem sikerült már ekkor eldönteni a meccset.

 

A harmadik etap jól kezdődött hazai szempontból, ugyanis következett egy ötperces emberfór, ám némi meglepetésre ezidő alatt Adrian Veideman talált csak, újra melegedni kezdett a pite. Főleg, mivel nem sokkal később Kovács Csaba és Nagy Gergő nem a kis-, hanem a büntetőpadon volt kénytelen egymás mellé ülni, a kettős hátrányt pedig az amúgy nagyszerű napot kifogó Adam Munro vezette védelem nem tudta kibekkelni. Nem volt vissza másfél perc sem, amikor jött a hidegzuhany: egyenlített a Linz (5-5)… Következhetett a hosszabbítás.

A ráadás öt percet, mint ahogy a rendes játékidő hajráját is a Sapa Fehérvár AV19 nyomta meg jobban, ám rendre gólzáporos meccseket játszó – és eddig a legtöbb találatot jegyző – ellenfél sikerrel állta a hazai rohamokat, így büntetőlövésekkel dőlt el a maradék egy pont sorsa – apró érdekesség a statisztikák kedvelőinek, hogy ezt megelőzően ebben a szezonban háromszor túlóráztak az EBEL-ben, egyszer sem született döntés a hosszabbításban.

A rávezetéseknél aztán Alex Westlund megbabonázta a fehérváriakat, a Linz így a sírből nyerte meg a meccset.

Eredmény – EBEL
Sapa Fehérvár AV19 – EHC Liwest Linz 5-6 (3-1, 2-1, 0-3, 0-0) – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik