Sport

Godó Kitti kiesett a birkózó-vb-n

A 72 kilós Godó Kitti elvesztette első mérkőzését és kiesett az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, ezzel a női szakág befejezte szereplését.

A 27 éves magyar két súlycsoporttal lépett feljebb az ötkarikás játékok miatt, ráadásul a nyolcaddöntőbe jutásért az Ázsiai Játékok tavalyi győztese, a mongol Narancsimeg Gelegdzsamc várt rá. Ennek ellenére Godó jól tartotta magát, mert bár végig riválisa kezdeményezett, ő állta a sarat és minden támadási kísérletet hárított. Aztán a menet hajrájában egy gánccsal egyensúlyát vesztette és ezt kihasználva az utolsó pillanatban a mongol ledöntötte (0-1). A folytatás szinte tökéletes másolata volt az első felvonásnak: Godó hibátlanul védekezett, majd alig tíz másodperccel a menet vége előtt Gelegdzsamc gánccsal küldte szőnyegre a magyart (0-1).

Godó aztán nem folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, miután legyőzője a 16 között kikapott.

Ezzel a női szakág befejezte szereplését a vb-n: a négy olimpiai súlycsoportban induló három magyarból egyedül a 63 kilós Sastin Marianna jutott olimpiai kvótához ezüstérmével. Godó mellett csütörtökön az 55 kilós Barka Emese, továbbá az ötkarikás műsorban nem szereplő 59 kilós Sleisz Gabriella is vereséget szenvedett első mérkőzésén és kiesett.

A kötöttfogásúaknál két magyar váltott londoni repülőjegyet: hétfőn az 55 kilós Módos Péter, kedden a 120 kilós Deák Bárdos Mihály lett ötödik.

Szombaton a szabadfogásúak küzdelmével folytatódik a vb: 60 kg-ban nem lesz magyar induló, míg a 84 kilósoknál Veréb István, a 96 kilósoknál pedig Kiss Gergely képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik