Sport

Megvan a Szeged és a Vasas sorsolása

A Szeged hazai környezetben, a Vasas a horvát fővárosban szállhat medencébe a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében.

A csoportok első és második helyezettjei – összesen nyolcan – kerülnek fel az első számú európai pólósorozat 16 csapatos főtáblájára.

A kontinentális szövetség által hétfőn elkészített sorsolás értelmében a szeptember 22. és 25. között csatázó kvartettek közül a D-betűjelűben kapott helyet a házigazda Szeged-Beton VE mellett a horvát Primorje Rijeka – itt légióskodik az olimpiai bajnok Varga testvérpár, Dániel és Dénes -, az orosz Sturm 2002 és a szerb Crvena Zvezda.

A honi bajnokságban legutóbb bronzérmes csongrádi gárda az első kvalifikációs körből az elmúlt hétvégén harcolta ki a továbbjutást: a kotori csoportból – rosszabb gólkülönbséggel szorulván az olasz Posillipo mögé – másodikként lépett tovább.

A bajnoki ezüstérmes és a BL-selejtezősorozatba most bekapcsolódó TEVA-Vasas-UNIQA Zágrábban, az F-jelű négyes tagjaként próbálja meg kiharcolni a főtáblás szereplést az olasz Savona, a horvát Mladost Zagreb és a görög Panathinaikosz ellenében.

A magyar bajnoki címvédő ZF-Eger alanyi jogon főtáblás, vagyis csak a 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe hét másik országos bajnok együttes társaságában.

 

Ajánlott videó