Sport

Bajnok lett a Williams tartalékosa a GP3-ban

A hétvégén Monzában első szezonjában megszerezte a GP3 bajnoki címét a Williams tartalék és tesztpilótája, a finn Valtteri Bottas.

Míg az F1 előszobájának számító GP2 bajnoki címének sorsa már két héttel ezelőtt, Belgiumban eldőlt, a száguldó cirkusz “fiatalabb kisöccse”, a GP3 széria Monzában avatott bajnokot.

A címet a 22 éves finn pilóta, a Williams tesztelője, Valtteri Bottas szerezte meg. A pilóta korábban bajnok lett már a Formula Renault 2.0 Eurocupban, 2009-ban és tavaly is harmadikként végzett az F3 Euroseriesben, és mindkétszer megnyerte az igen rangos, Zandvoortban rendezett Masters of Formula 3 futamot.

Az F3 Euroseriesből az ART-csapattal indén lépett fel a GP3-ba, ahol első futamgyőzelmét a Nürburgringen szerezte, majd Magyarországon, Belgiumban és ezen a hétvégén is nyert egy-egy versenyt.

“A bajnoki cím nagyon jól hangzik, minden a terv szerint alakult! Az idény elején még nem tudtam mindent kihozni a gumikból, de a második fele álomszerűen alakult, nagyon-nagyon boldog vagyok. Köszönetet mondok a csapatnak, amiért sosem adták fel, mindig keresték a megoldásokat és meg is találtuk őket” – mondta a pilóta.

Bottas sikeréhez F1-es főnöke, Sir Frank Williams is gratulált: “Gratulálok Valtterinek a GP3-as bajnoki címhez. Mindannyian figyeltük a tegnapi (szombati) győzelmét, nagyon büszkék vagyunk az újoncévében nyújtott teljesítményére. Valtteri tehetséges fiatal pilóta, örülünk, hogy a csapatunk tagja.”

A Tech1 csapatnál versenyző magyar Kiss Pál Tamás idei első évében egy futamgyőzelemmel és három további pontszerzéssel a 16. helyen zárt a 16 futamos idény végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik