Sport

A Sapa Fehérvár második meccsén kikapott

A székesfehérvári jégkorongcsapat nem tudta megismételni a jesenicei győzelmet, odahaza kapott ki a Villachtól az EBEL-ben.

A legerősebb Volán, amely már az osztrák bajnokságban indul – vélik a szakemberek és a fehérvári drukkerek is a jelenlegi keretről.

Ennek megfelelően szép, 4-2-es győzelemmel nyitotta a szezont a magyar együttes, Jesenicében sikerült győzni. A második fordulóban már Székesfehérváron léptek jégre Silléék, az ellenfél a Villach volt. A Volán hivatalos weboldala szerint hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a találkozót, 3500 néző előtt.

A találkozó első része sok kiállítással telt, de egyik csapat sem tudta azokat kihasználni. Mégis a magyar együttes szerzett vezetést, egy kontratámadás végén: Sille bombázott kapura, a kipattanót Kovács lőtte a hálóba (1-0).

A második harmadban a Volán nem tudta megtartani a labdát, de Munro a helyén volt legtöbbször. Altmann lövésénél azonban már nem volt szerencséje az egykori NHL-es kapusnak, egyenlített a Villach (1-1). Sőt, emberelőnyben kapott gólt a magyar együttes, Petrik szerezte meg a második osztrák találatot (1-2).

A csapat honlapja szerint a kánikula miatt a jég sem volt jó minőségű, talán ez is akadályozta azt, hogy a Volán újabb gólt érjen el az utolsó harmadban. Pedig mindent megtettek a fiúk.

Eredmény – Erste bank Liga, 2. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – EC Rekord-Fenster Villach SV 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Sapa Fehérvár AV19: Munro – Borgatello, Pratt, Palkovics, Johansson, Mihály, Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Magosi, Sille, Durco, Sikorcin, Ryan, Kovács, Láda, Benk, Nagy, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau
A MOL Ligában:

Miskolci Jegesmedvék – Sapa Fehérvár AV19 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Újpest – Brasov (román) 1-4 (1-0, 0-0, 0-4)
Dab.Docler – Steaua Rangers (román) 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik