Sport

Megrendítő emlékezés a minszki jégcsarnokban

A repülőgép-szerencsétlenséget szenvedő Lokomotiv Jaroslavl jégkorongcsapatára emlékeztek Minszkben, az elmaradt bajnoki helyszínén.

A nemzetközi jégkorong- és sporttársadalom mély megrendüléssel fogadta, hogy szerdán repülőgép-katasztrófa érte a Lokomotiv Jaroslavl KHL-es jégkorongcsapatát.

A szezon nyitómeccsére, Minszkbe utazó együttes egy JAK-42-es utasszállítóval haladt volna Fehéroroszország felé, amikor a gép eddig tisztázatlan körülmények között, a felszállást követően nem sokkal kigyulladt és lezuhant.

Összesen 43-an haltak meg a tragédiában. Az elhunyt világsztárok között van a szlovák Pavol Demitra, a cseh Karel Rachunek, Josef Vasicek, Jan Marek, a svéd Stephan Liv, a fehérorosz Ruszlan Szalej, a lett Karlis Skrastins, míg az edzői stáb tagjai – a kanadai Brad McCrimmon vezetőedző, és segítői, az orosz Igor Koroljov és Alekszandr Karpovcev – szintén elismert és híres alakjai voltak a hokivilágnak.

Egyetlen játékos élte túl a tragédiát, az ő életéért még küzdenek.

Az alábbi videó a tragédia után, a minszki jégcsarnokban készült. A fehérorosz Dinamo Minszk, a Jaroslavl első ellenfele otthonában szívszorító emlékezést tartott. Az elhunyt hokisok arcképei mellett álltak sorfalat, majd egyesével az egyik kapuba továbbítottak egy korongot. A megemlékezés végén Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke helyezett el virágot az egyik kapu tövében.

A megrendítő videofelvétel:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik