Sport

Megvannak a magyar BL-csapatok ellenfelei

Befejeződtek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája selejtezői, kialakult a Veszprém és a Szeged csoportjának mezőnye is.

A magyar bajnok MKB Veszprém a szabadkártyások csoportjából kapott újabb ellenfelet a már meglévő négy mellé. Innen végül a lengyel Kielce került a főtáblára, miután rendezőként először két góllal legyőzték a spanyol Valladolidot (21-19), majd hosszabbítás után az előző szezonban még a négyes döntőben is szereplő német Löwen ellen is diadalmaskodtak (32-30).

A Pick Szegednek az 1. selejtezőcsoportra kellett figyelnie: Eperjesen a Partizan Beograd az elődöntőben legyűrte az AEK Athén csapatát (26-25), majd a döntőben a Porto is fejet hajtott a szerb csapat előtt (33-26), akik így csatlakoztak a magyar bajnoki ezüstérmes csoportjához.

Férfi kézilabda BL – a csoportbeosztás (az első négy-négy jut tovább)
A-csoport: Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Chambéry (francia), Bosna Sarajevo (bosnyák), Sävehof (svéd)
B-csoport: Csehovszki Medvegyi (orosz), MKB Veszprém (magyar), Ciudad Real (spanyol), Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), Kielce (lengyel)
C-csoport: Hamburg (német), Cimos Koper (szlovén), Constanta (román), Szentpétervár (orosz), Wisla Plock (lengyel), Metalurg Szkopje (macedón)
D-csoport: Montpellier (francia), AG Köbenhavn (dán), Kiel (német), Ademar León (spanyol), Pick Szeged (magyar), Partizan Beograd (szerb)

Vasárnap az is eldőlt, hogy a női BL-ben a Debrecen az előselejtezőből továbbjutó portugál Gil Eanes ellen meccsel majd a főtáblára kerülésről döntő selejtezőcsoportja elődöntőjében.

Női kézilabda BL – selejtező (szeptember 17-18.)
3. csoport (Lubin):
DVSC-Fórum (magyar)-Gil Eanes (portugál), Buxtehude (német)-Zaglebie Lubin (lengyel)
Az első helyezett a BL főtábláján, a második és harmadik a KEK 3. fordulójában, a negyedik pedig a KEK 2. fordulójában folytathatja a szereplést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik