Sport

Győzelemre készül az ifj. Ocskay Emléktornán a Fehérvár

A házigazda jégkorongcsapata szeretné megnyerni hétvégén a sorrendben harmadik ifj. Ocskay Gábor Emléktornát.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ez a viadal lesz a jövő heti bajnoki rajt főpróbája. “Eddig nincs okunk panaszra, a felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek, de most az a fontos, hogy ifj. Ocskay Gábor emléke előtt tisztelegve itthon tartsuk a kupát. Aztán jöhet a bajnokság” – jegyezte meg Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 kanadai vezetőedzője, akit hamarosan a magyar válogatott szövetségi kapitányának is kineveznek.

A Volán az első két emléktornát megnyerte, Primeau-nak pedig ez lesz az első ilyen viadala, hiszen tavaly idény közben nevezték ki szakvezetőnek.

A nyitónapon előbb az olasz bajnok Asiago csap össze a román bajnok, MOL Liga-címvédő HSC Csíkszeredával, majd következik a két Fejér megyei gárda, a Fehérvár és a dunaújvárosi Dab.Docler mérkőzése. Vasárnap a a két helyosztót tartják az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A hazai játékosok a tornára készült, a 2009-ben elhunyt csatár arcképével díszített mezt viselnek majd, amelyekre szombat éjfélig lehet licitálni a vaterán, és a vásárlók a befolyó összeggel a helyi hokiakadémiát támogatják.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató – elérzékenyülten – kitért rá, hogy szülőként nagyon nehéz ilyenkor bármit mondania, de úgy látja, hogy a csapat nagyon sokat erősödött az igazolásokkal és az alapemberek, valamint az edző szerződésének meghosszabbításával.

“A felkészülési meccsek bizakodásra adnak okot. Az osztrák bajnokságban szeretnénk a rájátszásba jutni, ehhez az alapszakaszban a legjobb hat, vagy a középszakasz után a legjobb nyolc között kell végezni. Az első hazai meccsünk éppen szeptember 11-én lesz, amikor a fiam a 36. születésnapját ünnepelné. Nem könnyű napok ezek nekem…” – fogalmazott id. Ocskay Gábor.

A Volán szeptember 9-én kezdi a szezont az osztrák bajnokságban. Az ellenfél a házigazda Jesenice lesz. A két csapat keddi, székesfehérvári meccse 6-1-es hazai sikert hozott.

Az ifj. Ocskay Gábor Emléktorna programja

Szombat:

Asiago (olasz)-HSC Csíkszereda (romániai) 15:30 ó
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler Dunaújváros 19 ó

Vasárnap:

A 3. helyért 14:30 ó
Döntő 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik