Sport

Bohn lenne magyar kézilabdakapitány

Karl Erik Bohn szívesen elvállalná a magyar női kézilabda-válogatott irányítását. A norvég szakember legutóbb a Larvikot dirigálta.

A skandináv szaklap, a tv2sporten.no megkeresésére azt válaszolta, hogy kipróbálná magát Magyarországon, és amennyiben kap ajánlatot a Magyar Kézilabda Szövetségtől, elfogadja azt. Hangsúlyozta, hogy érdekes lenne alkalmazni az északi felfogást hazánkban.

“Magyarországnak nagyon sok jó játékosa van, de sokat kínlódtak az utóbbi időben, nem sikerült összehozni a legjobb válogatottat. Korábban jó eredményeket ért el ez a nemzeti csapat, de sok kudarc érte őket mostanában, ezért gondolom azt, hogy nyitottak valami újra” – nyilatkozta Karl Erik Bohn.

Az úgy kapcsán megszólalt a kétszázötvenszeres válogatott kapus, Pálinger Katalin is, aki leszögezte, hogy az együttesnek jót tenne egy külföldi edző, és reméli, a skandináv szakember megkapja az állást.

Amennyiben Bohn lenne az új mester, akkor élettársával, a norvég válogatott Heidi Loke-vel ellenfélként is találkozhatnának. Loke tavasszal kötött szerződést a Győri Audi ETO KC csapatával.

A kapitányi poszt azután üresedett meg, hogy Mátéfi Eszter a németek elleni vb-selejtezők kudarcai után lemondott. A mieink nem vehetnek részt a decemberi világbajnokságon, valamint roppant nehéz helyzetbe kerültek az olimpiára való kijutás szempontjából is.

A posztra a norvég edzőn kívül ketten maradtak még esélyesek: Hajdu János korábban már vezette Görbiczéket a pekingi olimpián, míg Kovács Péter egykori világválogatott játékos utánpótlásszinten edzette legjobbjainkat.

Bohn lenne az első külföldi mester nemzeti együttesünk kispadján.

Karl Erik Bohn edzői eredményei
Norvég bajnok: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Norvég kupagyőztes: 2006, 2007, 2009, 2010, 2011
KEK-győztes: 2008
BL-elődöntős: 2010 – mindannyiszor a Larvik csapatával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik