Sport

Az NHL-es hokis rejtélyes halála

A Winnipeg Jets 27 esztendős csatárát, Rick Rypient holtan találták albertai otthonában.

Az NHL mezőnyébe visszatérő winnipegi klub hivatalos honlapja is megerősítette azt az információt, mely szerint Rick Rypien augusztus 15-én, hétfőn életét vesztette.

Eleinte olyan pletyka látott napvilágot, hogy önkezével végzett önmagával, a későbbiekben azonban a hivatalos álláspont „nem gyanús, hirtelen bekövetkezett” halálra módosult. A rendőrség az idegenkezűséget is kizárja.

A 27 éves játékos elmúlt egy éve nem sikerült épp a legjobban: a Vancouver Canucksot 2005 óta erősítő kanadai a szezon elején egy Minnesota Wild elleni meccsen vesztette el az önkontrollját, a hazai pályán játszó Minny játékosaival a kispad előtt került összetűzésbe, majd az egyik vonalbírót is meglökte. Amikor el kellett hagynia a játékteret még egy drukkerbe is belekötött. Ő hatmeccses eltiltást kapott tettéért, klubjának pedig 25 ezer dollárt kellett befizetnie az NHL kasszájába.

A Minnesotában történtek:

A visszatérése után nem tudta magát beverekedni a későbbi nagydöntős Canucks csapatába, így az AHL-ben szereplő farmegyütteshez, a Manitoba Moose-hoz került. Júliusban aztán újabb lehetőséget kapott az élettől, az Atlanta Thrasher jogutódjaként induló Winnipeg Jets ugyanis megegyezett vele egy egyéves, 700 ezer dolláros szerződésben.

Rick Rypiennek ugyanakkor már nincs esélye, hogy bizonyítson új csapatában…

Mindössze három hónappal ezelőtt rázta meg a hokitársadalmatDerek Boogaard, a New York Rangers 28 esztendős pofozógépének halála, aki mint később kiderült, alkohol és fájdalomcsillapító együttes hatása miatt hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik