Sport

Európa-bajnok mindkét váltónk

Európa-bajnok a Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, illetve a Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert öttusa váltó is.

A hölgyek versenyében a magyarok megnyerték a vívást, majd nagy fölénnyel a 3×100 méteres úszást is, így két szám után magabiztosan álltak az élen a kilenc együttest felvonultató mezőnyben.

A lovaglásban mindössze egy verőhibával vétettek, mivel közvetlen üldözőik rosszabb eredményt értek el, tovább nőtt az előnyük, a lövészetekkel megszakított 3X2000 méteres futás során pedig meg tudták őrizni pozíciójukat.

A kombinált szám izgalmasan alakult, a magyaroknak a hetedik helyről felzárkózó németek lettek a legnagyobb ellenfeleik. Kovács két gyors lövészettel őrizte előnyét az üldözőkkel szemben, Gyeneseinek viszont az első sorozata nem sikerült, sok időt töltött a lőállásban, így több csapat közelebb került, a a második lövészetben pedig a technika is ellene dolgozott.

Az egyéni ezüstérmes Tóthnak már csak 24 mp-es előnye maradt a friss Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, jól futó Lena Schöneborn előtt, de a magyar öttusázó első és második sorozatát is hiba nélkül, nagyon gyorsan tudta le, így a német üldözőnek nem volt esélye befogni őt.

“Tudtam, hogy csak nagyon jó lövészettel tarthatom magam mögött Schönebornt – mondta Tóth Adrienn. – Valahogy nem voltam ideges, arra gondoltam, hogy mindenképpen győznünk kell. A csapat jól működött, mindig akadt valaki, aki a másik segítségére sietett.”

A férfiak sem maradtak el a honfitársnőik mögött, ők is megnyerték a vívást és a 3×100 méteres úszást, a lovaglásban is megőrizték vezető helyüket, a lövészettel kombinált fiutásnak elsőként indulva még növelték is előnyüket, és megnyerték a versenyt. Demeter, Marosi, majd Kasza is nagyon jól lőtt, utóbbi például a két sorozatában egyet sem hibázott.

Eredmény, öttusa Eb, váltóverseny

Nők:
1. Magyarország (Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila) 5578 pont (vívás: 930 pont, úszás: 1208, lovaglás: 1180, lövészet/futás: 2260)
2. Németország (Schöneborn, Trautmann, Schleu) 5458 pont
3. Franciaország (Cazé, Arnaud, Eudes) 5398 pont

Férfiak:
1. Magyarország (Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza
Róbert) 6618 pont (946, 1400, 1140, 3132)
2. Lengyelország (Klekot, Majewski, Staskiewicz) 6458 pont
3. Fehéroroszország (Meliakh, Gajanuszkij, Zsuralju) 6400 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik