Sport

Cseh László futamot nyerve jutott a döntőbe

A magyar úszó a harmadik legjobb idővel került világbajnoki fináléba a 200 méteres vegyesúszásban, csak Lochte és Phelps volt gyorsabb nála. Verrasztó kiesett.

Cseh László a “surranópályáról” vágott neki a távnak, végig jól tartotta magát, a végén pedig a középdöntős futamát is sikerült megnyernie.

Eredménye összesítésben a harmadik helyre volt elég (1:57.66 perc), ez nagy előrelépés az előfutamokhoz képest, ahol Cseh a 13. legjobb eredménnyel jutott tovább (1:59.80).

“Délelőtt nagyon mérges voltam magamra, nem is értem, hogyan úszhattam a selejtezőben olyan gyengén, de aztán az edzőmmel átbeszéltük a dolgokat, s most este már nem volt gond, harmadik idővel lettem döntős, persze inkább elfogadtam volna ezt a sorrendet az éremosztáskor” – nyilakozta Cseh. “Azért a döntőben is igyekezni fogok, az 1:57.66-os időm már megfelelő, de szeretném, ha a szuperdresszes időszakban elért legjobbam közelében teljesítenék csütörtökön.”

Verrasztó Dávid viszont ellentétetes utat járt be, az előfutamok során még a második legjobb idővel került tovább, a döntőbe viszont nem sikerült beverekednie magát. Nem tudni mi történt, de Verrasztó csak a hetedik lett futamában (összesítésben 15.) 2:00.05 perces eredménye jócskán elmaradt az előfutamban elért 1:58.69 perces eredménytől, amivel biztosan került volna fináléba.

“Délelőtt úgy úsztam, ahogy szerettem volna, meglett az egyéni rekordom is, aminek nagyon örülök, hiszen a csúcsdöntés volt a célom” – mondta Verrasztó. “Hogy most, este mi zavart be, még nem tudom, az tény, hogy vb-n korábban ilyen időpontban még sosem úsztam 200 vegyesen.”

Futamában a két amerikai sztárúszó, Ryan Lochte (1:56.74) és Michael Phelps (1:57.26) végzett az első két helyen, akik az összesített eredménytáblán is a legjobbak, mögöttük pedig közvetlenül Cseh László következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik