Sport

Jelölt lapok – baki a WSOP-n

A lapjelölés az egyik legősibb és legegyszerűbb módja a pókeres csalásoknak. Azok, akik tudják, hogy az adott jelölés milyen lapot takar, felbecsülhetetlen előnnyel indulnak a többiek ellen.

A jelölések egy része tehát tudatos trükk. Vannak azonban olyan jelölések is, amelyek játék közben, a csalás szándéka nélkül következnek be. Ilyen az, amikor a játékosok lapnézés közben megtörik a kártyák sarkát, esetleg belemélyesztik körmüket a kártya anyagába. Ezek az esetek óhatatlanul előfordulnak minden élő klubban, ilyenkor a legjobb, ha azonnal paklicserét kérünk a menedzsertől vagy a floormantől.

Még az olyan hatalmas presztízsű versenysorozatokon is feltűnnek jelölt lapok, mint a legutóbbi WSOP. Ezúttal azonban nem egy játékos volt a felelős, hanem a kártyák előállításával megbízott cég bakizott. Történt ugyanis, hogy a 8. eseményen az egyik pókeres, Jon Turner jól megkülönböztethető pikk 4-esekre hívta fel a szervezők figyelmét. A versenyigazgató kényszerű szünetet iktatott be. A jelölt lapokat kicserélték, és a lámpák fényerejéből is visszavettek valamelyest.

Ám a 15. eseményen, egy 1500 dolláros nevezési díjú Pot Limit Holdem versenyen két másik játékos, Steve O’Dwyerés Ali Eslami újra csak arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos pozíciókból, különösen az osztó melletti 1-es és 9-es helyekről az alacsony pikk lapok jóval halványabbak a többi lapnál, amit egy harmadik játékos, BJNemeth meg is örökített. Némi huzavona után a nyomdahibás paklikat bevonták, az osztók teljesen új szállítmányból származó kártyákkal dolgozhattak tovább, írta a PokerBonusTrend.

A kártyákat gyártó és szállító cég, az USPC egyébként már évek óta a WSOP kizárólagos beszállítója.

Pár egyszerűbb kártyatrükk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik