Sport

Sarapova nyögései mindent vernek

A wimbledoni teniszbajnokság női egyes döntőjének egyik résztvevője, az orosz Marija Sarapova nemcsak eredményeivel hívja fel magára a figyelmet, hanem hangjával is.

Marija Sarapova egy nem túl szép mérkőzésen megverte a német Lisickit, így bejutott az idei wimbledoni teniszbajnokság szombati döntőjébe. Az orosz már nyert 2004-ben Londonban, most Kvitova ellen behúzhatja negyedik Grand Slam-diadalát.

Sarapova azonban azon teniszezők közé tartozik, akik a megszokottnál is nagyobbakat nyögnek a meccsek alatt. Éppen az idei bajnokságon vetődött fel, hogy valamilyen szinten betiltsák, de legalábbis enyhítsék ezt az ellenfeleket nem véletlenül bosszantó, zavaró, idegesítő jelenséget.

Az origo.hu beszámolója szerint a BBC már alkalmaz egy olyan szoftvert, amely kiszűri a nyögéseket az online rádiós közvetítéseken. A hallgató saját maga szabályozhatja a közvetítés hangminőségét. (Egy ilyen szoftvert egyébként a koreai fejlesztők alakítottak ki, elsősorban a televíziós pornótartalmak hanghatásainak enyhítésére.)

Íme egy kis összeállítás Sarapova nyögéseiről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik