Sport

Tomicot ünnepli Ausztrália

A tinédzser teniszező Boris Becker nyomába ért, miután a hétvégén 18 évesen bejutott a wimbledoni bajnokság negyedik fordulójába.

Nem is akárhogyan, hiszen az ötödik helyen kiemelt, a világranglistán is 5. svéd Söderlinget búcsúztatta szombaton, igen simán. Ezzel bosszút állt Lleyton Hewitt legyőzőjén, azaz honfitársának is elégtételt szerzett.

21 év után a legfiatalabb játékos Bernard Tomic, aki bejutott a legjobb 16 közé, legutóbb ez a német Boris Beckernek sikerült. Még Roger Federer is azt mondja, a jövő férfi teniszének egyik legnagyobb reménysége a szerb származású tinédzser.

Mindenki Lleyton Hewitt követőjének, és az új ausztrál csillagnak reméli Tomicot, köztük a The Sydney Morning Herald nevű lap. „Már korábban is nagy tehetségnek tartották, de a Söderling elleni győzelemmel megérkezett a csúcsra” – írja az újság.

„Szinte hallható az a sóhaj, amely az ausztráloktól érkezett, hiszen a fiatal srác már idő előtt újra középpontba helyezheti az ausztrál teniszt” – fogalmaz az Australian Associated Press hírügynökség szakírója.

Boris Becker, aki 17 évesen, minden idők legfiatalabb játékosaként nyert Wimbledonban, elmondta, nagy hatással van rá Tomic játéka.

„Amikor először láttam játszani, azt gondoltam, csillag születik. Nagyon nagy jövő előtt áll” – tette hozzá a németek egykori klasszisa.

Tomic legközelebb a belga Malisse-szal mérkőzik. Ha ott is győz, következhet a szerb Djokovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik