Sport

Czink Melinda újabb skalpja Wimbledonban

A magyar játékos két játszmában nyert az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában, így már a legjobb 32 között jár.

A füvespályás Grand Slam-torna egyes küzdelmeinek egyetlen magyar résztvevője az előző körben óriási bravúrt hajtott végre, miután sikerült legyőznie a tizedik helyen kiemelt ausztrál Stosurt. Papíron most könnyebb ellenfél várt Czink Melindára, a 24 éves fehérorosz Anastasiya Yakimova ugyanis ötödször indult Wimbledonban, de csak most először jutott el a második körbe.

A magyar teniszező brékelőnybe került az első játszmában, 5:2-re is vezetett, majd 5:3-nál adogathatott, de ekkor még nem sikerült befejezni a szettet. Yakimova egyenlített, de 6:5 után újra sikerült brékelnie Czink Melindának, ez pedig már a játszma megnyerését jelentette (7:5).

7:5, 1:0-nál eső miatt félbeszakadt a meccs, de Czinket szerencsére ez nem vetette vissza: a magyar teniszezőnek a második játszmában is sikerült elvennie ellenfele adogatását, a sajátjainál pedig nem hibázott. 5:3-nál a mérkőzésért adogatott a magyar játékos, Yakimova pedig most nem találta a visszautat: Czink Melinda 7:5, 6:3-ra nyert a közel másfél óráig tartó találkozón, így pályafutása során először bejutott a wimbledoni teniszbajnokság harmadik fordulójába!

A 28 éves magyar teniszező ellenfele a következő körben a 20. helyen kiemelt kínai Peng Su-aj és a brit Elena Baltacha találkozójának győztese lesz.

Eredmény – női egyes, 2. forduló
Czink Melinda – Yakimova (fehérorosz) 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik