Sport

Folytatja a detroiti veterán

Nicklas Lidström nem vonul vissza és visszatér az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő (NHL) Detroit Red Wings csapatához.

“Azért vártam egy kicsit, hogy találok-e megfelelő motivációt, illetve kész vagyok-e egy újabb kemény nyári felkészülésre” – fogalmazott a svéd sztár, akinek a következő lesz a 20. idénye, és 6,2 millió dollárt fog keresni.

Az olimpiai és világbajnok, négyszeres Stanley Kupa-győztes Lidström – 41 évesként – 82 mérkőzésen 62 pontot szerzett, és posztján változatlanul a világ egyik legjobbja. Az előző szezonban mínusz 2-vel zárt a plusz-mínusz táblázaton, ez pályafutása első negatív idénye.

Az NHL-ben eddig hatszor választották meg az év védőjének, és 1494 mérkőzésen 1108 pontot (253 gól, 855 gólpassz) gyűjtött. Ő az első európai születésű csapatkapitány, aki csúcsra vezette csapatát a nagydöntőben (Zdeno Chara, az idei győztes Boston Bruins csékája a második a sorban), illetve az öreg kontinensről elsőként érdemelte ki a finálé legértékesebb játékosának (MVP) járó elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik