Sport

Lesz rájátszás a női kézilabda-bajnokságban

Mivel nem kell idő előtt befejezni a magyar bajnokságot a németek elleni vereség miatt, tovább tart majd a néi kézilabda NB 1 következő szezonja.

A magyar női kézilabda-válogatott elvérzett a németek elleni Eb-selejtezőn, ami azt jelenti, hogy nem kell haram, 22 alapszakasz meccs végén befejezni a hazai pontvadászatot – írja a handball.hu oldal.

A kézilabda szövetség illetékesei összehívták a csapatok képviselőit, és a rendkívüli ülésen a résztvevők úgy határoztak, hogy a sikertelen válogatott selejtezőt követően a 2011/2012-es bajnoki évadban is lesz rájátszás, a szabályok pedig a megszokottak szerint alakulnak, vagyis: a pontvadászatban tizenkettő csapat vesz részt (az utolsó két alakulat búcsúszik az élvonaltól), az alapszakaszban oda-vissza mérkőznek a résztvevők.

Ezt követően az 1-4. helyezett együttesek két győzelemig tartó párharcban döntik el az 1-4. pozíciók sorsát. Az 5-8. és a 9-12. helyezett csapatok pedig bónuszpontozással oda-vissza játékkal határoznak a végső pozíciókról – mint, ahogy az elmúlt évadban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik