Sport

Cseh csapattal bővül az EBEL mezőnye

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) tájékoztatása szerint a HC Orli Znojmo is az osztrák hokiligában indul jövőre.

Az iihf.com szerint ez úgy mehet majd végbe, hogy a Znojmo egy új felnőttcsapatot alapít, ez tartozik majd az osztrák jégkorong-szövetséghez.

A gárda a ’90-es évek végén harcolta ki az Extraligában való indulás jogát, az észak-amerikai profiliga, az NHL szünete (a 2004-05-ös lockout) alatt pedig olyan klasszisok fordultak meg a csapatban, mint Patrik Elias, Martin Havlát és a kapus Tomas Vokoun. A Znojmo egy évre rá fennállása legjobb eredményét érte el: harmadik lett a cseh élvonalban.

2009-ben a harmincezer fős városkából származó együttes komoly anyagi gondokkal küzdött, így másfél millió dollárért eladta élvonalbeli lincencét a HC Kometa Brnónak. A HC Orli Znojmo ugyan az elmúlt két évben is az Extraligáról álmodott, májusban vetődött fel, hogy elindul az osztrák ligában, mivel az EBEL színvonala sokkal erősebb a cseh második vonalnál. Ausztria fővárosa, Bécs mindössze 80 kilométerre fekszik Znojmótól, így a csapatnak sem kell majd sokat utaznia a meccsekre.

Az EBEL-ben tehát, úgy tűnik, 11 együttes indul a következő szezonban, így a három alapszakasz-forduló helyett két kört rendeznének a jövőben, ezt követően alsó- és felsőházra oszlana a mezőny.

Az osztrák hokiliga mezőnyéhez tartozik a 2007-08-as idény óta a 12-szeres magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19 is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik