Sport

A második kalapban a Mocsai-csapat

A dán, a norvég, a svéd, a horvát, a macedón és a házigazda szerb válogatott nem lehet csoportellenfele a magyar csapatnak a jövő januári férfi kézilabda Eb-n.

Az európai szövetség a szerda délben esedékes belgrádi sorsolás előtt tudatta, hogy a magyarok a második kalapba kaptak besorolást, így aztán a velük “egy szinten” álló skandináv hármassal nem találkozhatnak az első szakaszban. Az már korábban eldőlt, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány gárdája Újvidéken játssza csoportmeccseit, ilyen jellegű, a szurkolókra tekintettel lévő földrajzi előny még a horvát (Versec), a macedón (Nis) és a szerb (Belgrád) együttest illeti meg, ennek értelmében utóbbi három alakulattal szintén nem futhat össze a magyar válogatott.

A január 15. és 29. közötti kontinensviadalról lehet majd kvótát szerezni a londoni olimpiára: az aranyérmes, vagy – ha a vb-győztes franciák állhatnak a dobogó tetejére, akkor – a második helyezett biztosan pályára léphet az ötkarikás játékokon.

A magyarok az idén januári vb-n elért hetedik helyükkel már biztos résztvevői a 2012. április 6-8. közötti olimpiai selejtezőtornának.

A szerdai Eb-csoportsorolás kalapjai
1. kalap: Franciaország, Horvátország, Németország, Lengyelország
2. kalap: Dánia, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Svédország
3. kalap: Szerbia, Izland, Spanyolország, Csehország
4. kalap: Szlovénia, Oroszország, Macedónia, Szlovákia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik