Sport

Lemondott Mátéfi Eszter

Lemondott tisztéről Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető döntését közleményben jelentette be vasárnap azt követően, hogy az általa irányított nemzeti együttes az idegenbeli kétgólos vereség után a szombat esti győri visszavágón is kikapott a németektől 27-22-re.

A zakó azt jelenti, hogy a magyar válogatott nélkül rendezik a következő két világversenyt, a decemberi brazíliai világbajnokságot és a jövő évi londoni olimpiát egyaránt.

„A Németországgal szemben sikertelenül megvívott világbajnoki selejtező miatt, a mai nappal, 2011. június 12-ével a szövetségi kapitányi tisztségről lemondok – írta Mátéfi a Magyar Kézilabda Szövetséget hivatalosan tájékoztató és az MKSZ honlapján megjelent levelében. – A kudarcból rám eső felelősséget természetesen vállalom, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, egyúttal sikereket kívánok utódomnak, a női válogatottnak és a magyar kézilabdázásnak.”

A játékosként olimpiai bronzérmes (1996, Atlanta) tréner egbízatása 2012. augusztus 31-ig szólt ugyan, de minden évben – így most is – július 1. és 15. között jogkövetkezmények nélkül akár a szövetség, akár Mátéfi felbonthatta azt.

Mátéfi Eszter 2008. őszén kezdett el dolgozni a válogatottnál, az akkori szövetségi kapitány, Imre Vilmos segítője volt. Imre 2009-es távozása után lett ő az edző, irányítása alatt abban az évben a világbajnokságon kilencedik, a tavalyi Európa-bajnokságon tízedik lett az együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik