Sport

A keret megerősítése a cél Fehérváron

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál a szakmai stáb gőzerővel dolgozik a jövő évi keret kialakításán.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a Fejér Megyei Hírlapnak nyilatkozva elmondta, hogy miután a klub megegyezett Kevin Primeau vezetőedzővel és Eric Johanssonnal a folytatásról, két további légiós hátvédet és egy centert látnának szívesen az együttesben.

Ami a kapusposztot illeti, Hetényi Zoltán a finn élvonalbeli Jokerit vezetőit igyekszik meggyőzni arról, hogy szerződtessék, így Székesfehérváron nyitva tartják a szemüket, hátha pótolni kell majd a válogatott hálóőrt.

Ales Kranjc, Jobb Dávid és Oscar Acksetröm biztosan máshol folytatja, míg Kóger Dániel tengerentúli ajánlatra vár, pedig őt szívesen látná a szakmai stáb a csapatban. Sofron Istvánnak, Nagy Gergőnek, Maklári Eriknek, Orbán Attilának élő szerződése van, Mihály Árpádot és Juraj Duracot pedig sikerrel marasztalta a vezetőség. Ladislav Sikorcin és Magosi Bálint érkezése több mint valószínű.

Ami a farmcsapatot illeti, az utánpótlás-válogatott Németh Attila a Red Bull Salzburgtól érkezett, míg a vezetőedző két fia, Josh és Ben Primeau a junior A ligás Calgary Canuckstól szerződött a koronázóvárosba.

Az osztrák bajnokság, vagyis az EBEL szeptember 9-én rajtol el, addig nyolc-kilenc edzőmérkőzése szerepel a tervek közt. A pontvadászat kezdete előtti hétvégén kerül sor az ifjabb Ocskay Gábor-emléktornára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik