Sport

Mayer és Pastrovics kimarad a Mátéfi-csapatból

A beállós Mayer Szabina és a kapus Pastrovics Melinda maradt ki a németek elleni vb-selejtezőre utazó magyar női kézilabda-válogatott keretéből.

 

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány elmondta, a két játékos a hétfői hazaérkezés után ismét csatlakozik majd a többiekhez.

“Olyan játékosokat szerettem volna kivinni, akik teljesen egészségesek. Szerencsére, akik az elmúlt napokban kisebb sérüléssel bajlódtak, meggyógyultak, teljes értékű munkát végeztek, így aztán egy beállóst és egy kapust hagyok itthon. Egy csapat vagyunk, ezért jövő héten ismét 18-an kezdjük meg a felkészülést a győri visszavágóra” – fogalmazott Mátéfi.

A tét óriási a vasárnapi meccsen: a párharc győztese részt vehet a decemberi brazíliai világbajnokságon, és marad esélye, hogy kijusson a 2012-es londoni olimpiára, míg a vesztes biztosan lemarad a jövő évi ötkarikás játékokról. Az elvárás egyértelmű: a magyar válogatottnak tovább kell jutnia a németek ellen.

A magyar női válogatott vb-ről 1990-ben, olimpiáról pedig 1992-ben hiányzott utoljára.

A vb-selejtező első találkozója vasárnap 18:30 órakor lesz Balingenben, a visszavágónak jövő szombaton Győr ad otthont 17:30-as kezdéssel.

A két csapat párharcairól ide kattintva tudhat meg többet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik