Sport

Contador átmenetileg fellélegezhet

A háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador indulhat az idei francia körversenyen, csak augusztusban lesz jelenése a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

A szervezet kedden jelentette be, hogy több mint egy héttel a Tour de France július 24-i, párizs befutója után, augusztus 1. és 3. között tartja a meghallgatásokat a spanyol klasszis doppingügyében.

Alberto Contador védői arra kérték korábban a bíróságot, hogy halassza el az eredetileg június elejére kitűzött tárgyalást, hogy arra megfelelően fel tudjanak készülni, a CAS pedig eleget tett kérésüknek.

A világ jelenlegi legjobb országúti kerékpárosának a tavalyi Touron leadott mintájában klenbuterol nyomaira bukkantak. A sportolót azonban hazája szövetsége felmentette, miután bizonyítottnak látta, hogy szennyezett marhahússal került a szervezetébe a tiltott anyag.

A spanyolok februári döntése ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-hoz.

Februári felmentése óta Contador ismét versenyezhet, márciusban megnyerte a murciai körversenyt, a múlt vasárnap befejeződött Giro d,Italián pedig szórakozott a mezőnnyel, végül több mint hat perc előnnyel győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik