Sport

Mégis megjelentek Tatán a debreceni kézisek

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a DVSC-KORVEX játékosai a tiltás ellenére részt vettek a keret munkájában.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleményt adott ki a DVSC-KORVEX hivatalos honlapján megjelent Tilalom című írásra, amelyben a klub megtiltja játékosainak a női kézilabda válogatottban való szereplést. A szövetség tájékoztatása szerint a DVSC érintett játékosai az előzetes programnak megfelelően, május 30-án, hétfőn délelőtt megjelentek a Tatai Edzőtáborban és részt vesznek a teljes létszámban, 18 fővel ott edzőtáborozó női válogatott munkájában.

Az MKSZ többször kereste Gellén Andrást, a hajdúságiak ügyvezetőjét, egyben többségi tulajdonosát az eset tisztázása miatt, de eddig még nem tudták elérni.

A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy bármelyik klub akadályozza, megtiltsa vagy szankcionálja játékosainak részvételét a Szövetség Elnöksége és az NB I-es Liga által jóváhagyott válogatott programon, az Európai Kézilabda Szövetség által kijelölt hivatalos válogatott időszakban. Az időzítés különösen érthetetlen és legkevésbé sem a magyar csapat érdekeit szolgálja, hiszen a női válogatott az év legfontosabb mérkőzésére készül. A Németország elleni, júniusi vb-selejtező párharc ráadásul nemcsak az idei világbajnoki, hanem a jövő évi olimpiai részvétel szempontjából is meghatározó.

Ugyanakkor az MKSZ köszönetét fejezi ki a debreceni klubnak, hogy május 27-én, pénteken, Balatonfüreden edzőpartnerként segítette a női válogatott munkáját. Ezek után különösen váratlan fordulat a vasárnap éjszakai tilalom megfogalmazása.

Az MKSZ vezetői továbbra is Gellén Andrással szeretnék sürgősen egyeztetni és tisztázni az álláspontokat. A magyar válogatott munkáját, felkészülését akadályozó – nem kívánt – fejlemények bekövetkezése esetére a Szövetség szakmai igazgatójának minden jogosultsága megvan arra, hogy szigorú lépéseket kezdeményezzen a szabályokat megszegőkkel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik