Sport

A Tampa Bay kiharcolta a hetedik mérkőzést

Az NHL keleti főcsoport-döntőjének hatodik mérkőzésén, hazai pályán diadalmaskodott a Tampa Bay Lightning, a Boston Bruins ellen, ezzel 3-3-ra alakítva a párharc állását.

David Krejci mesterhármasa sem volt elég, hogy a Boston megnyerje a találkozót, mivel hazai oldalon öt gólt sikerült bepofozni – az előző mérkőzésen parádésan védő -Tim Thomas kapujába. Ezáltal szép sorminta alakult ki a harmadok alatt. Teddy Purcell kezdte a sorozatot, ekkor még alig telt el fél perc a meccsből, 1-0. A Boston válaszolni tudott erre, még az első játékrészben, Milan Lucic és David Krejci találataival, előny a Bruinsnál.

A második harmadban, két emberelőnyös Tampa találatot mutatott az eredményjelző, Martin St. Louis, és a duplázó Teddy Purcell jóvoltából. Fordított a Lightning, 3-2. A záró játékrészben egy neked, egy nekem alapon megosztozott a két gárda: Steven Stamkos és David Krejci góljaival immár 4-3 volt az állás. A felbátorodó Bruins szurkolókat a nagyöreg St. Louis hűtötte le, második góljával 5-3-ra lépett el a Tampa. Záróakkordként hiába talált be Krejci harmadszor is, csak szépíteni tudott.

A mindent eldöntő hetedik mérkőzésre pénteken kerül sor, Bostonban. A párharc győztesére a Stanley-kupa döntőjébe a szerdán bejutott Vancouver Canucks vár.

NHL, keleti főcsoport-döntő, 6. mérkőzés
Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 5-4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik