Sport

Sao Paulóban lesz a kézilabda-vb

Sao Paulóban és közvetlen vonzáskörzetében rendezik meg decemberben az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség (IHF) nem járult hozzá, hogy a brazil szervezők Santa Catarina államban nagy területen, több helyszínre szórják szét a mérkőzéseket. Az IHF szerdai közleményében jelezte: a márciusi szemle után győződött meg arról, hogy a december 3. és 18. közötti torna infrastrukturálisan és logisztikailag “Nagy” Sao Paulóban, négy csarnokban rendezhető meg a kívánt magas színvonalon.

Így aztán a Sao Pauló-i 11 ezer férőhelyes Geraldo José de Almeida, a Sao Bernardo do Campó-i 7000-es Adib Moyses Dib, valamint az egyformán 5000 néző befogadására alkalmas santosi Arena Santos és a barueri Jose Correa csarnok adhat otthont a vb-meccseknek.

Ez lesz az első női vb, amelyet nem Európában vagy Ázsiában tartanak. A tornáról az aranyérmes kijut a 2012-es londoni olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig ötkarikás selejtezőre kerülnek, ám szerencsés esetben még a nyolcadik helyezett is szerepelhet ilyen kvalifikációs tornán.

A magyarok akkor jutnak ki a brazíliai vb-re – és marad esélyük az olimpiai kvóta megszerzésére -, ha sikerrel veszik a németek elleni, júniusi selejtezős párharcot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik