Sport

Elmaradt a bravúr, Arn kiesett

Arn Gréta a világranglista hatodik helyén rangsorolt Li Na ellen kapott ki a római salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében.

A mérkőzés rémesen indult a torna korábbi szakaszában bravúrt bravúrra halmozó Arn Grétának. A Rómában negyedik helyen kiemelt Li Na hozta első két adogatását, egy ízben pedig elvette honfitársunk szerváját, így korán elhúzott 3:0-ra.

4:2-nél a magyar lány visszabrékelhetetett volna, azonban jó helyzetből kiengedte kezéből a gémet, 6:3 lett az első szett vége.

A második játszmában az első három játékot rendre a fogadó nyerte, ez kétszer is a kínai volt – aki egyébként olykor elképesztő nyerő ütéseket mutatott be. Li Na aztán innentől kezdve nem ismert kegyelmet, a következő két gémet nagyon magabiztosan hozta, végül a meccset is megnyerte.

Arn a nyolc közé jutásért 41.450 dollárt és 225 világranglista pontot kapott.

Az elődöntőben az ausztrál Samantha Stosur, vagy az olasz Francesca Schiavone lehet a kínai ellenfele.

A férfiaknál Andy Murray egy érdekes meccsen jutott be az elődöntőbe. Az első szettet tükörsimán elbukta a német Florian Mayer ellen 6:1-re, a második játszmától azonban nagyobb sebességi fokazatba kapcsolt, és végül magabiztosan nyert.

A legjobb négy között a svéd Robin Söderling, vagy a szerb Novak Djokovic lehet az ellenfél.

Eredmény – Róma, negyeddöntők
nők:
Arn Gréta (magyar) – Li Na (kínai, 4.) 3:6,1:6
férfiak:
Andy Murray (brit, 4.) – Florian Mayer (német) 1:6, 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik