Sport

Egyenlített a Detroit az NHL-ben

A Detroit Red Wings 3-0-ás hátrányból mentette sorsdöntő hetedik összecsapásra a San José Sharks elleni párharcot.

A Detroit Red Wings játékosai már három meccse ugyanúgy korcsolyáznak ki a jégre: az életükért küzdenek. A San José Sharks együttese ugyanis 3-0-ra elhúzott a párharcban, a Vörös Szárnyakat így meglegyintette a kiesés szele.

Az első körben a Phoenix Coyotest kisöprő Detroit aztán elkezdte sorra hozni a meccseit. Magyar idő szerint szerda hajnalban hazai pályán fogadta a gárda a Cápákat, ám hiába a 32 detroiti lövés az első két harmadban, 0-0-ról várták az utolsó játékrészt a felek.

Az utolsó húsz percben úgy tűnt, hiába a nagy feltámadás, a San José megy tovább, a 12. playoff-meccsén az ötödik gólját jegyző Logan Couture ugyanis a vendégeket juttatta előnybe. A Red Wings aztán összekapta magát, felpörgette a tempót, majd kevesebb, mint két perc alatt fordítani tudott. A 3-1-es győzelmet Darren Helm üreskapus találattal biztosította be.

Csütörtökön mindent eldöntő hetedik mérkőzésre kerül sor, a két együttes San Josében randevúzik majd. Az NHL történetében korábban háromszor fordult elő, hogy egy csapat 0-3-ról nyert párharcot, 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben a New York Islanders, tavaly pedig a Philadelphia Flyers vitte véghez ezt a bravúrt.

Eredmény – NHL, főcsoport-elődöntő, 6. mérkőzés
Detroit Red Wings – San José Sharks 3-1 (0-0, 0-0, 3-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik