Sport

Hoki-vb: szlovák siker búcsúzóul

A házigazda Szlovákia csapata egy Dánia elleni győzelemmel fejezte be az A csoportos jégkorong-világbajnokság küzdelmeit.

Északi szomszédunk utolsó, Dánia elleni mérkőzése sem indult túl rózsásan a középdöntő utolsó fordulójában, Mads Christensen révén ugyanis a vendégek szerezték meg a vezetést. A 11. percben Jozef Stumpel szerencsés találatával egalizált Szlovákia, majd a veterán Miroslav Satan is betalált, már a hazaiaknál volt az előny.

A középső harmadban gyakorlatilag egykapuzott Szlovákia, Patrick Galbraith azonban meccsben tartotta övéit, ám a harmadik etap elején már ő is tehetetlen volt, Marian Hossa értékesített egy emberfórt. A 4-1-es végeredményt Richard Zednik állította be, ez a győzelem azonban sovány vígasz a titkon éremszerzésben bízó hazaiaknak.

Mindeközben az is biztossá vált, hogy Norvégia is ott lesz a legjobb nyolcban, az északi gárda a négy gólt is szerző Marius Holtetnek köszönhetően 5-2-re verte Franciaországot. A norvégoknak az is belefért, hogy a kacifántos nevű Kevin Hecquefeuille szabálytalanságáért járó büntetőt Ken Andre Olimb kihagyta.

Eredmények – A csoportos világbajnokság, középdöntő
E csoport:
Szlovákia – Dánia 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
F csoport:
Franciaország – Norvégia 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik