Sport

Szlovákia besült a vb-n

A házigazda Szlovákia Finnországtól kapott ki 2-1-re a hoki-vb-n, így biztos nem jut be a legjobb nyolcba.

Pedig milyen szépen indult a Finnország elleni találkozó hazai szempontból, miután sikerült kibekkelni az északi rohamokat egy emberelőnyös helyzetet használt ki a szlovák gárda, Demitra és Handzus játszott össze, végül Gaborik bombázott a keresztvas alá.

A második felvonásban is a saját harmadukba préselődött északi szomszédunk, Finnország azonban sorra hagyta ki a ziccereket, a kapuban pedig Jaroslav Halak halmozott bravúrt bravúrra, így ezt a húsz percet is kihúzták kapott gól nélkül. A záró harmadban Szlovákia már nem bírta elviselnie a fokozódó finn nyomást, Tuomo Ruutu bő három perc alatt nyerte meg a meccset övéinek egy duplával.

Szlovákia így továbbra is pont nélkül áll a középdöntőben és minden esélye elszállt a továbbjutásra. Az utolsó körben Dánia ellen javíthat az összképen a csapat.

Mindeközben az Amerikai Egyesült Államok együttese, ha nyögvenyelősen is, de legyőzte Franciaországot, így visszaelőzte Norvégiát.

Eredmények – A csoportos világbajnokság, középdöntő

E-csoport:
Finnország – Szlovákia 2-1

A csoport állása: 1. Csehország 9 pont (3 mérkőzés), 2. Finnország 8 (4), 3. Németország 8 (4), 4. Oroszország 6 (3), 5. Dánia 2 (4), 6. Szlovákia 0 (4)

F-csoport:
USA – Franciaország 3-2

A csoport állása: 1. Kanada 10 pont (4 mérkőzés), 2. Svédország 7 (3), 3., USA 7 (4), 4. Norvégia 5 (4), 5. Svájc 3 (3), 6. Franciaország 1 (4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik