Sport

Kisöpörte Ovecskinéket a Tampa

A Tampa Bay Lightning együttese a lehető leghamarabb jutott túl a Washington Capitals együttesén az NHL rájátszásában.

Pedig a párharc előtt a keleti konferenciát megnyerő fővárosiak tűntek esélyesebbnek, ám a floridai gárda megnyerte mind a két mérkőzést Washingtonban, majd első hazai meccsét hozta, így magyar idő szerint csütörtök hajnalban zúgott is a lelátón a „söprés, söprés”. A játékosok voltak olyan kedvesek és eleget tettek a publikum kérésének, Bergenheim duplájának is köszönhetően 5-3-ra verték Alekszandr Ovecskinéket, ezzel 2004 után először jutottak be a keleti főcsoport döntőjébe.

Nagyon úgy tűnik, hogy ott a Boston Bruins lesz az ellenfél, amely meglepősen simán veri eddig a Philadelphia Flyerst, egyedül a második mérkőzésen hosszabbításban kicsikart összecsapás lóg ki a sorból. Zdeno Chara és David Krejci mindössze 63 másodperc alatt juttatta kétgólos előnybe a Bocsokat legutóbb, a Bruins ezzel meg is alapozta 5-1-es győzelmét, ráadásul a negyedik mérkőzésre is Bostonban kerül majd sor.

Nem szabad elmenni ugyanakkor amellett a tény mellett, hogy tavaly ugyanabben a párharcban a Bruins szintén 3-0-ra vezetett, a Flyers azonban sorozatban négy meccset megnyerve mégis továbbjutott.

A kiesés széléra sodródott a Detroit Red Wings, miután a Vörös Szárnyak az első körben kisöpörték a Phoenix Coyotest, most velük eshet meg ez a csúfság a San José Sharks ellen. Ebben a párharcban eddig nüanszok döntöttek, a Cápák hazai jégen kétszer is 2-1-re tudtak nyerni (egy ízben hosszabbításban), míg az iparvárosban is ráadásra kényszerültek a felek.

Dan Boyle egalizált a rendes játékidő hajrájába érve, majd a hosszabbítás 10. percében a meccs hősévé váló Setoguchi mattolta Jimmy Howardot, megszerezve csapata negyedik, saját maga harmadik találatát a meccsen, így a San José már 3-0-ra vezet összesítésben.

Eredmények – NHL, főcsoport-elődöntők
Kelet:
Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 5-3
A párharcot a Tampa Bay nyerte 4-0-ra.
Boston Bruins – Philadeplhia Flyers 5-1
A párharc állása: 3-0 a Boston javára.
Nyugat:
Detroit Red Wings – San José Sharks 3-4 – hosszabbításban
A párharc állása: 3-0 a San José javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik