Sport

Hokilázban Szlovákia – indul a vb

Északi szomszédunk először rendez A-csoportos jégkorong-világbajnokságot, kérdés, otthon tudják-e tartani az aranyérmet.

A szlovákok eddig csak egyszer, 2002-ben nyertek világbajnokságot, most pedig erősen fogadkoznak, hogy megmutatják a világnak: igenis kiváló válogatottjuk van. A gárdában több NHL-es világsztár is helyet kap, például Marian Gaborik, Lubomir Visnovsky, de még várják Marian Hossa és Michal Handzus válaszát is.

A házigazda mellett a “szokásos hatos” – a címvédő Csehország, a vb-második Oroszország, az olimpiai bajnok Kanada, a vb-harmadik Svédország, valamint Finnország és az olimpiai ezüstérmes Egyesült Államok – szólhat bele a dobogós helyezések kiosztásába. Egy-egy csapat erejét jelentősen befolyásolhatja, hogy a jelenleg is zajló NHL-es rájátszásból kiesőkből tudnak-e hokisokat igazolni.

Az örökranglistát 25 aranyéremmel a szovjet-orosz válogatott vezeti, Kanada a második 24 elsőséggel.

A csoportbeosztások:
A-csoport (Pozsony): Oroszország, Szlovákia, Németország, Szlovénia
B-csoport (Kassa): Kanada, Svájc, Fehéroroszország, Franciaország
C-csoport (Kassa): Svédország, Egyesült Államok, Norvégia, Ausztria
D-csoport (Pozsony): Finnország, Csehország, Lettország, Dánia

Két éve, Svájcban mi is részt vettünk a világbajnokságon, a 16. helyen végeztünk, és visszacsúsztunk a divízió 1-es bajnokságba. Akkor Oroszország, Kanada, Svédország volt a sorrend a dobogón.

Tavaly Németországban a csehek nyertek, megelőzve az oroszokat és a svédeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik