Sport

Söpörhet a Detroit

A Detroit Red Wings együttese Phoenixben is nyerni tudott az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján, így 3-0-ra vezet a Coyotes elleni párharcban.

17 ezer tiszta fehérbe öltözött szurkoló fogadta Arizonában a Detroit Red Wings csapatát, bízva abban, hogy a több szakíró által is leírt Coyotes majd első hazai mérkőzésén megszorongatja a bajnoki címről álmodó Vörös Szárnyakat – csalódniuk kellett.

Ruslan Salei és Drew Miller mindössze 44 másodperc különbséggel mattolta Ilja Brizgalov kapust már rögvest a találkozó elején, a második harmadban pedig már három is volt közte. Schlemko találata ugyan visszahozta a hazai reményeket, Johann Franzen azonban már a harmadik etap legelején lezárta a nyitva maradt kérdéseket, Whitney gólja már nem osztott, nem szorzott. A Detroit ezzel 3-0-ra vezet a párharcban, azaz a Red Wings egy győzelemre van a továbbjutástól, melyet akár a lehető legrövidebb úton, négy mérkőzés alatt kivívhat.

Visszavette a pályaelőnyét a Boston Bruins, amely Montrealban tudott nyerni 4-2-re. A Bocsok győzelmét Krejci és Horton alapozta meg, akik már az első harmadban kétgólos előnyhöz jutatták övéiket, melyet a vendéggárda meg is őrzött a végső dudaszó pillanatáig. A párharcban így a Boston vezet 2-1-re.

A Pittsburgh Penguinsnek és a Philadelphia Flyersnek is sikerült ezt a bravúrt végrehajtania, a legjobbjait (a világ jelenlegi tíz legjobb jégkorongozója közé tartozó Sidney Crosby, Jevgenyij Malkin kettőst) nélkülöző Pingvinek a Tampa Bay Lightning otthonában nyertek 3-2-re egy kiélezett mérkőzésen, a Philly pedig Buffalóban aratott 4-2-es győzelmet.

Eredmények, Keleti főcsoport, negyeddöntő, 3. mérkőzések:
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 2-4
A párharc állása: 2-1 a Philadelphia javára.

Montréal Canadiens-Boston Bruins 2-4
A párharc állása: 2-1 a Montreal javára.

Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 2-3
A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Phoenix Coyotes-Detroit Red Wings 2-4
A párharc állása: 3-0 a Detroit javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik