Sport

Nagyon megizzadt a Washington a rájátszás nyitányán

A Keleti főcsoport győztese csak hosszabbítás után tudott előnybe kerülni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A fővárosiakhoz a playoffba keleti nyolcadikként bekerülő New York Rangers látogatott, két gólnélküli harmadot követően pedig a vendégek meg is szerezték a vezetést a harmadik játékrész elején.

Lundqvist sokáig frusztrálta a Washington támadóit, azonban Ovecskin a vége előtt nagyjából hat perccel nagy nehezen begyömöszölte a pakkot a svéd kapus alatt, ezzel hosszabbításra mentette a mérkőzést. A túlórát végül Semin bombagólja zárta le, a Capitals nyerni tudott, és 1-0-ra vezet a négy győztes mérkőzésig tartó párharcban.

A címvédő Chicago 2-0-ra kikapott az alapszakaszgyőztes Vancouver otthonában. A végeredmény már az első harmadban kialakult, Higgins és Hansen vette be az élete első playoff-meccsén kezdő Crawford kapuját. A túloldalon Luongo mind a 32 lövést hatástalanította, és négyszer a kapuvas mentett helyette.

A nyugati negyedik Anaheim sima vereséget szenvdett az ötödik Nashville ellen, ezzel elvesztette pályaelőnyét.

A 2009-es bajnok Pittsburgh a záróharmadban 18 másodperc alatt ütött két gólt, és intézte el végül 3-0-ra a Tampát. Fleury 32 védéssel zárt, így pályafutása ötödik hibátlan rájátszás-összecsapásán van túl, és már csak egy ilyen siker választja el a klubcsúcstól. A januárban agyrázkódást szenvedett Crosby még mindig harcképtelen, most a díszpáholyból nézte végig a társak győzelmét.

A Detroit a nap leggólgazdagabb mérkőzésén került előnybe a Phoenix ellen.

Eredmények – rájátszás, főcsoport negyeddöntők, 1. mérkőzések:

Kelet:

Washington Capitals-New York Rangers 2-1, hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 3-0

Nyugat:

Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 4-2
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 2-0
Anaheim Ducks-Nashville Predators 1-4

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.

A Washington győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik