Sport

Hét aranyunk lesz a londoni olimpián?

Az USA Today című lap internetes kiadásában elindított Olympic Medal Tracker-program igen eredményes olimpiát jósol a mieinknek.

A sportolók formájának változásán alapuló olimpiaiérem-figyelő – az origo.hu ismertetése szerint – hetente változtatja a virtuális éremtáblázat állását és a versenyszámok első nyolc helyezettjének nevét, annak függvényében, hogy a versenyeken ki hogyan szerepel.

Magyar részről jelenleg a szülés előtt álló kajakos, Janics Natasa számíthat aranyéremre 200 méteren, valamint 500 méteren a női kajakkettes és a kajaknégyes. Ugyancsak olimpiai bajnok lesz a szimulátor szerint a tornász Berki Krisztián lólengésben, továbbá az öttusázó Marosi Ádám, a férfi légpuska 3×40 lövéses számában Sidi Péter, valamint a párbajtőröző Szász Emese.

A rendszer a 7 arany mellé 9 ezüstöt és 5 bronzot is jósol a magyaroknak a jövő évi ötkarikás játékokra.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az MTI-nek adott év eleji interjúban úgy fogalmazott: tíz érem megszerzésére lát esélyt Londonban, örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik