Sport

Kőkemény vb-csoport is kinézhet a magyar pólósoknak

Elkészült a júliusi, sanghaji vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának kiemelése az április 15-én esedékes csoportsorsolásra: Magyarország csak a harmadik kalapba került.

Ezt azt jelenti, hogy a kínai vb alapszakaszában nem találkozhat Brazíliával, Németországgal és Ausztráliával. Viszont több, a végső győzelemre szintén esélyes együttessel is “összejöhet” kvartettjében, miután az első kalapba tették a legutóbbi világkupa első négy helyezettjét: Szerbiát, Horvátországot, Spanyolországot és az Egyesült Államokat, a másodikba pedig a világligából kvalifikált Montenegrót és Olaszországot, továbbá Kanadát és Romániát. Magyarország sem a világkupában, sem a világligában nem indult.

“Nem tartom reálisnak a csoportok ilyetén kialakítását” – idézte Kemény Dénest, az olimpiai bajnoki címvédő nemzeti csapat szövetségi kapitányát a férfiválogatott honlapja, a www.vlv.hu.

Kemény hozzátette, sok múlhat a sorsoláson: “Teljesen mindegy, ez van. Láthatóan sok fog múlni a sorsoláson, ebből a kínálatból a magyar csapat kerülhet kifejezetten erős, de könnyebb csoportba is.”

A vb-sorsolás “kalapösszetétele”:

A: Szerbia, Horvátország, Spanyolország, Egyesült Államok
B: Montenegró, Románia, Kanada, Olaszország
C: Brazília, MAGYARORSZÁG, Németország, Ausztrália
D: Dél-Afrikai Köztársaság, Kazahsztán, Japán, Kína

AJÁNLOTT LINK:

Sanghaj: VB-sorsolás április 15-én (VLV.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik