Sport

Johansson marad a Fehérváron

A kanadai-svéd Eric Johansson újabb egy plusz egy évre aláírt a Fehérvár jégkorongcsapatához.

A kiváló csatár az osztrák bajnokság (EBEL) alapszakaszában 38 mérkőzésen 47 pontot (20 gól, 27 gólpassz) gyűjtött, míg az ob I rájátszásában hét találkozón 15 pontig (6, 9) jutott.

Johansson a Fejér Megyei Hírlapnak úgy értékelte a szezont, hogy későn érkezett a csapathoz, így nem tudta mire számítson, azonban az EBEL-t versenyképes bajnokságnak tartja. Hozzátette, hogy bosszankodott amiatt, mert nem sikerült a rájátszásba jutnia a gárdának, ugyanakkor örül neki, hogy magyar bajnoki címmel vígasztalódhatott.

Az osztrák bajnokságról elárulta, az észak-amerikai hokira hajaz, gyorsnak és keménynek találta a játékot.

A kanadai-svéd hokis és családja jól érzik magukat Székesfehérváron.

Mindeközben az elmúlt szezonnal kapcsolatban id. Ocskay Gábor kifejtette: a kevésbé sikeres EBEL-alapszakasz után az volt a cél, hogy magabiztosan nyerjék meg a magyar bajnokságot, és ez megvalósult.

“A jövőre nézve viszont fontos, hogy a keret létszáma növekedjen, a tartalékegyüttesben lévők is fejlődjenek, és szükség esetén rájuk is lehessen számítani az EBEL-csapatban. Mindenki tisztában van vele, hogy a pénzügyi korlátok miatt nem lehetett szezon közben igazolni, de bízom benne, hogy nyáron olyan hokisok kerülnek hozzánk, akik lendítenek a játékunkon. Mindenesetre most előrébb járunk, mint tavaly ilyenkor, hiszen Kevin Primeau vezetőedzővel és Johanssonnal is hosszabbítottunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik