Sport

Federerék legyőzték Nadalékat

A svájci klasszis egyéniben elődöntőbe, párosban döntőbe jutott Indian Wellsben. A hölgyeknél döntős a világelső.

Legyőzte honfitársát, ezzel elődöntőbe jutott Roger Federer az Indian Wellsben zajló tenisztornán. A viadal második kiemeltje két játszmában verte Stanislas Wawrinkát, akivel eddig összesen kilencszer mérkőzött meg, de csak egyszer kapott ki.

Federer ellenfele az elődöntőben Novak Djokovic lesz, a szerb játékos Richard Gasquet ellen diadalmaskodott 6-2, 6-4-re.

Párosban igazi csemegét élvezhettek a teniszrajongók, Federer itt már nem Wawrinka ellen, hanem vele egy oldalon csapott össze a Rafael Nadal, Marc Lopez spanyol duóval. A Nadal-Federer rivalizálás legújabb állomása során ezúttal az utóbbi örülhetett, a svájci páros 7-5, 6-3-ra kerekedett felül.

A két klasszis egyesben még találkozhat a fináléban, ugyanis az elődöntő másik ágán Nadal-Del Potro mérkőzést rendeznek.

A hölgyeknél már kialakult a döntő párosítása, a világranglistát vezető dán Caroline Wozniacki simán lépett túl Maria Sarapován, akinek összesen három játékot engedélyezett. A másik ágon a francia Marion Bartoli szintén könnyedén jutott a döntőbe, miután két játszmában legyőzte a belga Yanina Wickmayert.

Eredmények, Indian Wells:

Férfi egyes, negyeddöntők:

Federer – Wawrinka 6-3, 6-4
Djokovic – Gasquet 6-2, 6-4

Férfi páros, elődöntő:

Federer/Wawrinka – Lopez/Nadal 7-5, 6-3

Női egyes, elődöntők:

Wozniacki – Sarapova 6-1, 6-2
Bartoli – Wickmayer 6-1, 6-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik