Sport

NHL: büntetők döntöttek a rangadón

A Washington Capitals büntetőkkel diadalmaskodott a keleti rivális Tampa Bay Lightning otthonában az NHL legutóbbi játéknapján.

A siker egyik fő letéteményese Braden Holtby volt, a vendégek fiatal cserekapusa ugyanis miután beszállt a megsérülő Michal Neuvirth helyett a játékba, 21 védéssel zárt. Sorozatban ötödik győzelmüket aratták a fővárosiak, a győztes büntető Semin nevéhez fűződik.

Neuvirth egyébként már az első percekben megsérült, egy korong trafálta telibe a hálóőr maszkját, aki ezután a szemét fájlalta, azonban az első szünetig becsülettel tette a dolgát, Holtby a második etaptól játszott.

St. Louisban Andy McDonald két gólt lőtt a rendes játékidőben, majd a rávezetéseknél is betalált a Columbus hálójába, ezzel oroszlánrészt vállalt a Blues sikeréből.

Úgy tűnik ez egy túlórázós játéknap volt az NHL-ben, ugyanis a harmadik, egyben utolsó mérkőzésen sem sikerült dűlőre jutni hatvan perc során, Brenden Morrow azonban nem bírta kivárni a büntetőket és 38 másodperccel a ráadás kezdete után eldöntötte a levegőben lógó egy pont sorsát.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 1-2 – szétlövés után
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 5-4 – szétlövés után
Los Angeles Kings-Dallas Stars 3-4 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik