Sport

A legjobb kardozók vívnak Budapesten

A hétvégi Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-n a világranglista első harminckét helyezettje közül harmincegy pástra lép.

A verseny szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy szombaton és vasárnap összesen huszonhét ország százharminchat vívója, köztük – legalább – tizenkét magyar szerepel.

“Az élmezőnyből csak a padovai Világkupán megsérült Aldo Montano hiányzik, a többiek kivétel nélkül itt lesznek” – utalt a várható színvonalra Kovács Tamás szövetségi kapitány, aki – amint azt mondta – akkor lenne elégedett, ha egy-két hazai vívó bekerülne az első nyolcba, és egyikük dobogóra állna. “Elsősorban Szilágyi Áron vállára nehezedik a teher, de a többiek is képesek arra, hogy az élmezőnyben végezzenek” – tette hozzá.

A kardválogatottat február 1-je óta irányító szakvezető beszámolt arról is, hogy Iliász Nikolász a verseny után műtéten esik át, a jobb csuklójában ugyanis rosszul forrt össze a csont egy december végi törést követően.

A MOL Kupáért kiírt hétvégi küzdelmek szombaton 9 órakor kezdődnek a selejtezővel, ebben a világranglista 16 legjobbja, közte Szilágyi Áron (7.), Iliász Nikolász (12.) és Nemcsik Zsolt (15.) nem lesz érdekelt. Vasárnap 9-kor indulnak a 64-es tábla asszói, a négyes döntőt pedig 15 órától bonyolítják le.

A férfi kardozók csaknem öt évtizedes múltra visszatekintő budapesti versengése a szakág legendás képviselőinek, az összesen 19-szeres olimpiai aranyérmes Gerevich Aladárnak, Kovács Pálnak és Kárpáti Rudolfnak emléket állítva 2000 óta szerepel a jelenlegi elnevezéssel a versenynaptárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik